Cypriana Kamila Norwida 1
72-100 Goleniów
Klasa 1b wzięła udział w fantastycznych, pachnących przyprawami, pełnych pozytywnych emocji i baaaaardzo smacznych warsztatach kulinarnych prowadzonych przez pana Konrada w American Pizza Slice. Mieliśmy okazję poznać wiele tajników przygotowywania pizzy, historię jej powstania, no i skąd wzięła się hawajska a skąd przywędrowała ta z salami:) ale też kiedy dodawać suszone oregano a kiedy świeżą bazylię i do czego służy "jeż" . Wiemy już jak na co dzień wygląda praca w pizzerii, jak długo oraz w jakiej temperaturze pan Konrad piecze swoją autorską pizzę. Każdy pod Jego kierunkiem przygotował własną i oczywiście najtrudniejsze było czekanie na efekt ... oczekiwanie umilały towarzyskie pogawędki, rysowanie w kąciku plastycznym, podjadanie pysznych składników i czytanie karty dań. Wrażenie, gdy już można było zajrzeć do pudełka ze swoją niezwykle przyjemnie pachnącą pizzą - niezwykłe! I już można było zjeść na świeżym powietrzu, w pięknych okolicznościach przyrody w centrum naszego miasta.
"Non scholae, sed vitae discimus" -
"Nie uczymy się dla szkoły, ale dla życia"
Cypriana Kamila Norwida 1
72-100 Goleniów